Bootlak
Bootlak
Bescherm je boot of jacht met bootlak van Epoxywinkel.nl . Zo zorg je voor een glanzende en krasvaste afwerking. Wil je jouw boot een nieuwe look geven? Kies dan voor een van onze gekleurde bootlakken!
Meer dan 10 jaar ervaring | |
Telefonisch advies op maat | |
Enkel A-merken, dus verzekerd van topkwaliteit | |
Binnen enkele dagen in huis |
Producten 1-20 van 25
Voordelen van bootlak
Het aanbrengen van een bootlak heeft meerdere voordelen. Wij sommen de belangrijkste voor je op: ✔ Beschermt je boot of jacht tegen diverse chemicaliën ✔ Hoge krasvastheid✔ Zeer goede hechting op diverse kunststoffen✔ Geschikt voor hout, staal, aluminium, epoxy, polyester en meer✔ Gemakkelijk aan te brengen met een kwast✔ Geniet lang van een mooie kleur en glans✔ Kies voor een UV-beschermende lak
De beste bootlak of jachtlak voor uw vaartuig
Speciale lak voor het in- en exterieur van boten staat bekend als bootlak, jachtlak of jachtvernis. Of het nu gaat om een kleine houten sloep of een metalen schuit van formaat: met de juiste lak bescherm je het oppervlak tegen invloeden van buitenaf. Jachtlak is te gebruiken op hout, polyester, aluminium en staal. De continue blootstelling aan (zout) water en zonlicht vraagt om een hoge kwaliteit lak die langere tijd meegaat. Zo is je boot of jacht beschermd tegen weer en wind!
Bootlak merken
We proberen het aanbod bootlak en jachtlak bij Epoxywinkel zo gevarieerd mogelijk aan te bieden. Zo heeft ieder A-merk zijn eigen kwaliteiten of type verpakkingen. Hieronder lichten we ze toe zodat je de juiste keus kunt maken voor het opknappen van je boot of jacht.
Wilsor bootlak
Wilsor biedt een bootlak met antislip eigenschap aan. Handig voor grip op het dek. Met name wanneer het in contact met water komt, kan het hout glad worden. Met een antislip laklaag voorkom je uitglijden. Daarnaast biedt Wilsor kleine verpakkingen bootlak aan, beginnen bij 250 ml.
De IJssel bootlak
Ons aanbod bootlakken bestaat voornamelijk uit de artikelen van De IJssel. Dit omdat zij een breed aanbod aan bootlak kleuren hebben van hoge kwaliteit. Naast de standaard bootlakken hebben zij ook handige voorbereidende producten, zoals een uv-resistente spuitlak, antislip poeder, verdunner, ontvetter en primer.
Hydrant bootlak
Hydrant is een oude reus in de jachtlakken. Ze produceren sinds 1977 al bootlakken en hebben dan ook hun plek veroverd op de markt. De Classic jachtlak is er dan ook een die met alle houtsoorten samengaat. Maar ook voor speciale teakolie of interieurvernis (glans of mat) ben je bij Hydrant aan het juiste adres.
Owatrol bootlak
Owatrol biedt houtimpregnering aan voor alle houtsoorten. De impregnering is beschikbaar in maar liefst 7 verschillende kleuren. Daarnaast hebben ze een houtverzadiger voor exotische houtsoorten en transparante vernis in het assortiment.
Verschillende kleuren bootlak
Geef je boot een frisse uitstraling met een gekleurde bootlak. Bij Epoxywinkel.nl heb je keuze uit verschillende hoogwaardige kleuren: van wit tot blauw en van grijs tot zwart. De bootlak hecht en dekt goed en zorgt voor een hoge krasvastheid van je boot. Heeft je jacht een opknapbeurt nodig of een volledig nieuwe look? Door nieuwe jachtlak aan te brengen bescherm je niet alleen het materiaal, maar ziet je jacht er weer als nieuw uit.
Gekleurde of blanke bootlak
Of je nou gekleurde of blanke bootlak gebruikt, het is van belang dat je ruim voldoende lagen aanbrengt. Wenselijk is wel zo’n 3 tot 7 lagen. Let erop dat iedere laag 24 uur droogtijd nodig heeft. Voor gekleurde of blanke bootlak gelden geen verschillende gebruiksaanwijzingen. Let wel altijd op de handleiding die het betreffende merk afgeeft. Het is namelijk van belang dat de interne en externe factoren voldoen: vochtigheidsgraad van de boot, omgevingstemperatuur etc.
Met een blanke jachtlak zorg je ervoor dat het oorspronkelijke materiaal de hoofdrol krijgt. Vooral bij een houten jacht geeft dit een robuuste en authentieke uitstraling. Boten die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken na vele lagen in verschillende kleuren verf kunnen er weer als nieuw uitzien door juist te kiezen voor blanke jachtlak.
Botenlak zwart, wit of blauw
We bieden diverse bootlakken aan van De IJssel. De reeks bestaat uit de meest populaire bootkleuren. De bootlakken bestaan uit 2 componenten, wat betekent dat de lak tevens een beschermende en waterdichte laag vormt zodra het volledig opgedroogd is. De ideale jachtlak om je boot langdurig te beschermen. Naast de DD-laks van De IJssel bieden we ook voorbereidende materialen aan, zoals primer, verdunner en ontvetter. Let erop dat je onthoudt welke kleur je hebt gebruik, door het te noteren of het blik te bewaren voor de volgende verfbeurt.
Tips voor het aanbrengen van bootlak of jachtlak
Ga je aan de slag met het aanbrengen van bootlak?Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. De kwaliteit van de lagen jachtlak is namelijk deels afhankelijk van een correcte toepassing. Lees hieronder daarom onze tips:
- Zorg voor een goede omgevingstemperatuur
- De onderlaag dient uitgehard te zijn
- Ontvet het oppervlak zorgvuldig
- Schuur het oppervlak voordat je de bootlak aanbrengt
- Breng niet te dikke lagen aan
- Ontstof daarna met een vochtige doek
- Gebruik voor jachtlak een schuimroller of een niet-pluizende veloursroller
- Breng niet te dikke lagen aan: liever een extra laag jachtlak aanbrengen dan te dik opsmeren
- Reken op 3 lagen jachtlak
Droogtijd van bootlak
De droogtijd van de bootlak of jachtlak geeft aan hoelang hoeveel tijd de bootlak nodig heeft om volledig uit te harden. Voor de exacte droogtijd kijk je altijd op het etiket of de verpakking van de bootlak. Er zitten namelijk verschillen in droogtijd per merk en type bootlak. Ook externe factoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en laagdikte van de bootlak hebben invloed op de droogtijd. Zorg daarom vooraf dat omgevingstemperatuur niet te warm of te koud is voor je aan het lakken van jouw boot begint. Hoewel de ideale temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt kun je bootlak over het algemeen ook bij temperaturen tussen de 10 en 30 graden verwerken. Bij de juiste temperaturen droogt de bootlak op de juiste snelheid. Naast temperatuur is ook de luchtvochtigheid in de ruimte bepalend voor de droogtijd. Een luchtvochtigheid onder de 85% is het beste, anders loop je het risico op condensvorming op de laklaag. Condens zorgt ervoor dat de bootlak niet goed droogt. Het derde en laatste onderdeel war je op moet letten bij het drogen van de bootlak is de laagdikte. Afhankelijk van de basis van de jachtlak, op water, terpentine of olie, is ook de dikte van de laag anders en dat zorgt voor een langere of korte droogtijd.
Hardhoutolie
Naast bootlak, jachtlak en vernis vind je bij Epoxywinkel ook hardhoutolie, zoals de Hydrant Teakolie. Deze oliën zijn geschikt voor teakhout, lijstwerk, hardhouten dek en meer. De teakolie werkt impregnerend en weert water daardoor heeft het een beschermende werking. De voedende hardhoutolie op basis van zuivere lijnolie geeft ook kleur en gaat vergrijzing van het hout tegen. Ook voor dekken die met veel belasting te maken krijgen is hardhoutolie een uitstekende beschermer. Voor het aanbrengen van de olie kan het nodig zijn om het oppervlak te ontvetten en reinigen met Hydrant Opticleaner of Hydrant Hardhoutcleaner. Deze cleaners zorgen voor ontgrijzing en reiniging waardoor de nieuwe laag olie vervolgens beter in het hardhout trekt. Breng de hardhoutolie aan met een kwast, laat het vervolgens enkele minuten intrekken. Daarna kun je het met olie bestreken oppervlak droogwrijven met een katoendoek.
Het verschil tussen bootlak & jachtlak
Beide termen komen op hetzelfde neer. De volgende synoniemen gebruikt men ook nog wel eens: bootvernis, jachtvernis of botenlak. Een bootlak gebruik je vooral als decoratieve coating van het gedeelte van de boot dat boven de waterlinie zichtbaar is. Omdat bootlak ijzersterk is, kan je restanten ook gebruiken voor andere doeleinden. Met name wanneer je nog een pot transparante bootlak over hebt. Denk met name aan de bescherming van je houten tuinmeubelen.
Boot repareren?
Ben je op zoek naar producten voor het repareren van je boot? Bekijk hier ons assortiment.
Meest gestelde vragen bootlak en jachtlak
Wat is het verschil tussen bootlak & jachtlak?
Beide termen komen op hetzelfde neer. De volgende synoniemen gebruikt men ook nog wel eens: bootvernis, jachtvernis of botenlak. Een bootlak gebruik je vooral als decoratieve coating van het gedeelte van de boot dat boven de waterlinie zichtbaar is. Omdat bootlak ijzersterk is, kan je restanten ook gebruiken voor andere doeleinden. Met name wanneer je nog een pot transparante bootlak over hebt. Denk met name aan de bescherming van je houten tuinmeubelen.
Wanneer moet je je boot lakken?
Daar is geen vaste stelregel voor. Ieder jaar na het vaarseizoen is het belangrijk om je boot te inspecteren en waar nodig ervoor te zorgen dat de boot weer vaarklaar is vóór het volgende seizoen. De laklaag is onderdeel van het schilderwerk en dient eigenlijk meer voor het uiterlijk van de boot, dan voor de bescherming. Let er dus op dat je met lak alleen de boot onvoldoende behandelt, aangezien je de ondergrond moet voorbehandelen.
Wat is het verschil tussen lak en beits?
Men denkt nog wel eens dat dit op hetzelfde neerkomt. In eerste instantie is de decoratieve look van beits anders dan dat van lak. Beits accentueert houtnerven, terwijl deze bij een (gekleurde) lak volledig weggewerkt worden. Beits trekt in het hout en beschermt het hout tegen vocht en wind, terwijl een lak niet doordringt en een meer decoratieve functie heeft.
Lees meer in onze blog: Welke bootlak en epoxy verf heb ik nodig voor mijn boot?
Jachtlak kopen bij Epoxywinkel
Ben je er nog niet helemaal uit welke bootlak het best bij jouw project hoort? Neem dan telefonisch contact op via 085 – 620 70 90 contact met ons op en stel al je vragen. Het is ook mogelijk om een mailtje te sturen naar [email protected]. Koop je jachtlak voordelig in bij Epoxywinkel en laat het gratis verzenden bij een bestelling van minstens €50. Plaats je bestelling als gast of maak een account aan om al jouw bestellingen in te zien. Zodra we jouw bestelling aan Post NL hebben overhandigd, ontvang je automatisch een mailtje met de tracking code.