Vloercoating

Vloercoating


Onze vloercoating is de voordeligste uit ons assortiment. Je brengt vloercoating gemakkelijk aan over je bestaande vloer met een roller. Hoe meer lagen, hoe meer dekking. Kies uit een van de RAL-kleuren of transparant.

Vloercoating is ontwikkeld voor de industrie, maar zien we tegenwoordig ook terug in de woonkamers van onze klanten. Met een extra laag PU Strong Topcoat creëer je dezelfde uitstraling als een gietvloer!

Ons eigen merk Vloercoating HQ is de meest verkochte en breedst toepasbare vloercoating. Lees meer >

check Doe het zelf en bespaar enorm 
check Makkelijk aan te brengen met een roller 
check De voordeligste vloer uit ons assortiment
check Makkelijk schoon te maken
check Lees in onze blog hoe je je ondergrond voorbereid
Sorteer op sort-descending

Producten 1-20 van 30

per pagina

Wat is vloercoating?

Een vloercoating maakt je vloer slijtvast, bestand tegen vocht, chemicaliën, vuil en stof. Het wordt veelal gebruik in de industrie, denk aan magazijnen, garages en fabrieken. Hierdoor blijft je vloer jarenlang mooi en is schoonmaken een stuk eenvoudiger.

Je kunt de coating bovendien ook in je woning toepassen. Met een extra laag PU Strong topcoat heeft het dezelfde uitstraling als een gietvloer.

Let op: als je ondergrond oneffenheden bevat, ga je dit terugzien in het eindresultaat. Heb je geen rechte ondergrond, maar een tegelvloer of een houten vloer? Dan moet deze juist zijn voorbewerkt voordat je een vloercoating aanbrengt.

8 Soorten Epoxy Vloercoating

Epoxywinkel.nl biedt een breed assortiment aan vloercoatings, elk met unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste soorten vloercoating:

Antislip Vloercoating

Een antislip vloercoating maakt je vloer veilig door kleine samengesmolten ‘zandkorrels’ die voor grip zorgen en het oppervlak stroef maken. Hierdoor is antislip vloercoating ideaal voor industriële omgevingen zoals werkplaatsen en fabrieken. Houd er rekening mee dat deze coating minder geschikt is voor woonruimtes, omdat de vloer minder comfortabel aanvoelt en moeilijker schoon te maken is.

Matte Vloercoating

Epoxyvloeren hebben van nature een glanzende uitstraling. Voor een matte afwerking kies je een matte vloercoating. Deze coating zorgt ervoor dat de vloer een ingetogen uitstraling krijgt. Naarmate de vloer intensiever wordt gebruikt, kan de glans geleidelijk afnemen, vooral in garages of werkplaatsen, terwijl bij licht gebruik de matte uitstraling behouden blijft.

Transparante Vloercoating

Met een transparante epoxy vloercoating verzegel je de onderliggende vloer en bescherm je deze tegen slijtage. Deze coating maakt de vloer sterk en hygiënisch, terwijl de ondervloer zichtbaar blijft. Dit is ideaal voor stoere betonnen vloeren die als woonvloer worden gebruikt. Voordelen van transparante coating zijn de sterke bescherming, hygiënische afwerking en het gemak in onderhoud.

De voordelen van een transparante epoxy vloercoating:✔ Je krijgt een sterke vloer✔ De coating beschermt de ondervloer✔ De coating maakt de vloer egaal✔ Het is hygiënisch✔ Je vloer is gemakkelijk schoon te maken✔ De ondervloer is nog zichtbaar

Snelle Vloercoating

Een snelle vloercoating is ontworpen voor situaties waar een korte droogtijd essentieel is. Deze coating droogt snel, wat ideaal is voor omgevingen waar de vloer snel weer in gebruik moet worden genomen, zoals commerciële ruimtes, garages of industriële locaties.

Zijdematte Vloercoating

Deze coating biedt een subtiele glans, tussen mat en glanzend in, wat zorgt voor een warme uitstraling. Zijdematte vloercoating is ideaal voor ruimtes zoals woonkamers en kantoren, waar een elegante afwerking gewenst is. De zachte reflectie voegt een vleugje luxe toe aan de vloer zonder te overheersen.

Waterbasis Vloercoating

Epoxy Vloercoating Waterbasis (WB) is een veelzijdige, watergedragen epoxy rolcoating die middelzwaar belast kan worden en daardoor ideaal is voor uiteenlopende toepassingen. Deze vloercoating is geschikt voor gebruik in ruimtes zoals woningen, winkels, kantoren, productieruimtes, magazijnen en werkplaatsen. Na droging ontstaat een zijdemat eindresultaat.

Voor extra bescherming tegen krassen en een zijdeglanzend uiterlijk kun je optioneel de PU Strong Topcoat Color aanbrengen. De coating is naadloos, duurzaam, slijtvaste en eenvoudig schoon te maken. Ook biedt hij chemische bestendigheid en, indien afgewerkt met antislip, extra veiligheid.

Oplosmiddelvrije Vloercoating

Deze vloercoating bevat geen schadelijke oplosmiddelen en is daardoor een veilige keuze voor gebruik binnenin huizen en kantoren. De coating is geurloos en droogt snel op, en biedt sterke bescherming zonder het milieu te belasten. Dit maakt het een duurzame optie voor zowel residentieel als commercieel gebruik.

Belijningscoating

Belijningscoating is ontworpen voor markeringen en belijning op vloeren, zoals in magazijnen, fabrieken en parkeergarages. Deze coating biedt uitstekende hechting en slijtvastheid, wat zorgt voor een langdurig resultaat. Gebruik belijningscoating om zones of looproutes aan te geven en de veiligheid te vergroten.

Chemisch Resistente Coating

Deze speciale coating is bestand tegen chemicaliën en zware belasting, waardoor het ideaal is voor industriële omgevingen zoals laboratoria en werkplaatsen waar gemorste vloeistoffen en zware chemicaliën aanwezig zijn. Chemisch resistente coating zorgt ervoor dat de vloer lang meegaat en bestand is tegen intensief gebruik.

Met deze verschillende opties kun je eenvoudig de juiste vloercoating vinden die past bij de eisen en het gebruik van jouw ruimte, of het nu gaat om extra bescherming, duurzaamheid of een esthetische afwerking.

Vloercoating keuzehulp

We bieden verschillende typen vloercoating aan van ons eigen merk:

Type Kenmerken
HQ Onze meest verkochte (glanzende) vloercoating.
Waterbasis Een zijdeglans variant.
Antislip Hetzelfde als de Vloercoating HQ, maar dan met een antislipkorrel.
Transparant Ideaal wanneer je de ondervloer wil blijven zien.
Hoge Chemische Resistentie Ontwikkeld voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelen- of vee-industrie.

Kant-en-klare vloercoatingpakketten

Bij Epoxywinkel.nl maken we het je graag nog makkelijker met behulp van onze vloercoatingpakketten. Deze pakketten bevatten een primer en twee lagen vloercoating zodat je direct aan de slag kunt. Meet zelf de oppervlakte van je vloer op, maak een keuze uit ruim 300 (RAL-) kleuren en kies het juiste pakket op basis van de afmetingen.

Bekijk de vloercoatingpakketten

Hoeveel vloercoating heb ik nodig?

De hoeveelheid vloercoating die je nodig hebt, hangt af van het oppervlakte en het aantal gewenste lagen. Voor standaard woonruimtes is vaak één laag voldoende, maar intensievere toepassingen zoals garages en werkplaatsen kunnen baat hebben bij twee of drie lagen voor een langere levensduur en betere bescherming. Het verbruik is meestal 0,2 tot 0,3 kg per m² per laag.

Oppervlakte (m²) Aantal lagen Verbruik per laag (kg/m²) Totale coating benodigd (kg)
10 m² 1 0,2 – 0,3 kg 2 – 3 kg
10 m² 2 0,2 – 0,3 kg 4 – 6 kg
10 m² 3 0,2 – 0,3 kg 6 – 9 kg
20 m² 1 0,2 – 0,3 kg 4 – 6 kg
20 m² 2 0,2 – 0,3 kg 8 – 12 kg
20 m² 3 0,2 – 0,3 kg 12 – 18 kg
30 m² 1 0,2 – 0,3 kg 6 – 9 kg
30 m² 2 0,2 – 0,3 kg 12 – 18 kg
30 m² 3 0,2 – 0,3 kg 18 – 27 kg
40 m² 1 0,2 – 0,3 kg 8 – 12 kg
40 m² 2 0,2 – 0,3 kg 16 – 24 kg
40 m² 3 0,2 – 0,3 kg 24 – 36 kg
50 m² 1 0,2 – 0,3 kg 10 – 15 kg
50 m² 2 0,2 – 0,3 kg 20 – 30 kg
50 m² 3 0,2 – 0,3 kg 30 – 45 kg

Tip: Gebruik drie lagen vloercoating voor ruimtes die blootstaan aan zware belasting of waar een hogere slijtvastheid gewenst is.

5 voordelen van vloercoating

Vloercoating biedt talloze voordelen voor de vloer in je woning of in professionele omgevingen. Je zorgt niet alleen voor een duurzame bescherming van je vloer, maar ook voor een prachtige uitstraling. Met de onderstaande 5 voordelen weet je zeker dat vloercoating de ideale keuze is voor jouw vloer:

1. Langdurige bescherming

Vloercoating vormt een robuuste beschermlaag die je vloer langdurig beschermt tegen dagelijkse slijtage, krassen en chemische stoffen. De coating zorgt voor een ondoordringbare barrière, waardoor je vloer er als nieuw blijft uitzien, zelfs bij intensief gebruik. Om deze reden is vloercoating geschikt voor verschillende ruimtes, zowel particulier als professioneel. Met vloercoating kun je zorgeloos genieten van een vloer die de tand des tijds moeiteloos doorstaat.

2. Eenvoudige reiniging en onderhoud

Een vloer die voorzien is van coating is niet alleen duurzaam, maar ook zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. De gladde afwerking voorkomt dat vuil en vloeistoffen in de vloer trekken, waardoor je hem simpelweg met een doekje of een dweil kunt schoonmaken. Ook hoef je je bij vloercoating geen zorgen te maken over krassen of vlekken. Speciale reinigingsmiddelen zijn niet nodig. Zeg maar dag tegen hardnekkige vlekken en tijdrovende schoonmaakrituelen. Met vloercoating bespaar je kostbare tijd en moeite.

3. Veelzijdigheid in design

Met vloercoating kun je een unieke uitstraling aan jouw vloer geven. De coating is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je de mogelijkheid hebt om jouw vloer volledig te personaliseren. Of je nu een strakke, moderne look wilt creëren of juist een warme en natuurlijke sfeer wilt neerzetten, vloercoating biedt eindeloze mogelijkheden voor het realiseren van jouw gewenste stijl. Laat jouw creativiteit de vrije loop en transformeer jouw vloer tot een waar kunstwerk met een uniek karakter.

4. Verhoogde veiligheid

Vloercoating kan ook bijdragen aan een veiligere omgeving. Sommige coatings bieden functionele antislip-eigenschappen, waardoor het risico op uitglijden en vallen effectief wordt verminderd, zelfs in vochtige of gladde omstandigheden. Of je nu een vloercoating nodig hebt voor een bedrijfsruimte, een magazijn of een badkamer, je kunt rekenen op een verhoogde veiligheid voor jou, je medewerkers of je gezin.

5. Snelle applicatie met minimale downtime

Het aanbrengen van vloercoating is een efficiënt proces dat goed zelf te doen is én weinig tijd in beslag neemt. Moderne technieken maken het mogelijk om de coating snel aan te brengen en te laten uitharden, waardoor je snel kunt genieten van een nieuwe en beschermde vloer. Of je nu een bedrijfsruimte hebt die snel weer operationeel moet zijn of een woning waarin je zo min mogelijk overlast wilt ervaren, met vloercoating minimaliseer je de downtime en kun je snel weer volop gebruikmaken van je vloer.

Kortom, vloercoating biedt langdurige bescherming van je vloer, eenvoudige reiniging, verhoogde veiligheid, veelzijdigheid in design en snelle applicatie. Maak van je vloer een stijlvolle blikvanger die bestand is tegen de uitdagingen van het dagelijks leven. Met vloercoating kies je voor een vloer die niet alleen functioneel is, maar ook een lust voor het oog.

aanbrengen vloercoating met vloertrekker

Zelf vloercoating aanbrengen

Een doe het zelf vloercoating van Epoxywinkel is toe te passen in zowel woningen als bedrijfsruimten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een showroom, kantoor of winkelruimte, maar ook aan een slaap- of woonkamer. Doordat de doe het zelf vloercoatings leverbaar zijn in allerlei verschillende kleuren en uitvoeringen, vind je op Epoxywinkel.nl altijd wel een vloercoating die bij je situatie en wensen past. Daarnaast zijn de doe het zelf vloercoatings, net als de professioneel aangebrachte vloercoatings, slijtvast en zeer eenvoudig in onderhoud. Maar dan een stuk voordeliger, omdat je ze zelf aanbrengt.

Benodigdheden

Via onze webshop bestel je een compleet pakket voor een doe het zelf vloercoating. Daarin vind je niet alleen de bestanddelen van de vloercoating zelf, maar ook alle andere benodigdheden, waaronder bijvoorbeeld kwasten en rollers om de doe het zelf vloercoating strak en glad aan te brengen. Dit pakket wordt netjes afgeleverd, waarna je met behulp van de duidelijke instructies direct zelf aan de slag kunt met de vloercoating.

Vloercoating doe het zelf pakketten

Bij Epoxywinkel.nl bestel je eenvoudig goedkope vloercoating doe het zelf pakketten. Deze pakketten bevatten alles wat er nodig is om de coating aan te brengen. Je berekent eerst de oppervlakte van de ruimte, om daarna een keuze te maken uit ons aanbod. Zo hebben we onder meer vloercoating doe het zelf pakketten beschikbaar voor een ruimte tot 10 m2, maar kun je ook een vloerpakket voor een kleinere ruimte van bijvoorbeeld 7,5 m2 of voor een grote ruimte van 60 m2 bestellen.

Zo leg je epoxy vloercoating aan

Ontdek op het YouTube-kanaal van Epoxywinkel.nl handige instructies en doe-het-zelf-video's!

Aanbrengen Vloercoating

Reken voor het aanbrengen van een vloercoating een aantal dagen. Zo heeft elke laag gemiddeld 1 dag droogtijd nodig.

Ga je zelf aan de slag? Wij leggen je het proces stap voor stap uit.

Leg jouw vloercoating in 3 stappen

Stap 1: controleer de ondervloer

De ondergrond moet vlak, schoon en vetvrij zijn. Zijn er nog beschadigingen? Repareer deze dan eerst.

Stap 2: de primerlaag aanbrengen

Begin met het aanbrengen van de primerlaag bij de randjes. Dit kun je het best doen met een roller of kwast. Giet de primer vervolgens in stroken en rol het uit. Laat de laag minstens 18 uur en maximaal 36 uur drogen.

Stap 3: de vloercoating aanbrengen

Net zoals bij de primerlaag, moet je de vloercoating eerst bij de randjes aanbrengen. Giet daarna het overige materiaal in stroken en rol dit kruislings uit voor een egaal resultaat.Ga je nog een derde laag vloercoating aanbrengen? Laat de tweede laag eerst weer 18 uur tot 36 uur drogen. Doorloop vervolgens hetzelfde stappenplan op dag 3 als op dag 2.

Voor meer info over het aanbrengen van een vloercoating kan je gebruikmaken van ons uitgebreide stappenplan.

Naar stappenplan
 

De voorbereiding

Zelf vloercoating aanbrengen begint met een grondige voorbereiding van de vloer zelf. Oude verflagen moeten verwijderd worden en beschadigingen moeten gerepareerd worden. Ook dit is in principe niet veel ingewikkelder dan de voorbereidingen bij ander schilderwerk. Op onze website vind je voor elke voorbereidende stap uitgebreide informatie en deskundig advies. Na het verwijderen van de verflagen en het repareren van de beschadigingen maak je de vloer vrij van vet en stof en kun je eventueel een primer of hechtlaag aanbrengen. Dat is een soort grondverf die ervoor zorgt dat de vloercoating niet in de vloer gezogen wordt.

Aanbrengen vloercoating

Na alle voorbereidingen kun je aan de slag met het aanbrengen van de vloercoating. Daarvoor moet je hem eerst mengen, aangezien de meeste vloercoatings uit twee componenten bestaan:

  • Basisverf
  • Kunsthars

De vloercoating kun je het beste aanbrengen met een pluisvrije vachtroller. Voor de randen gebruik je een kwast. De vloercoating moet in meerdere dunne lagen worden aangebracht voor het beste resultaat.

Uitharden

Na het aanbrengen van de vloercoating is het belangrijk hem goed te laten uitharden voordat je de vloer weer in gebruik neemt. In de meegeleverde gebruiksaanwijzing vind je aanwijzingen voor de uithardtijd van de vloercoating. Pas na het verstrijken van de aangegeven periode kun je de vloer belasten. Belast je de gecoate vloer eerder, dan is de kans op beschadigingen groter.

Zelf doen of laten doen?

Zelf vloercoating aanbrengen is zoals je ziet niet moeilijk, maar zeker gezien alle voorbereidingen is het vaak wel een tijdrovende klus. Neem er dus ruim de tijd voor. Grote vloeroppervlakken zijn niet moeilijker zelf te coaten dan kleine vloeren, maar kosten uiteraard wel meer tijd. Heb je geen tijd om zelf de vloer te coaten, schakel dan een professional in.

Bespaar ruim 10%

Je bespaart altijd geld als je voor vloercoating doe het zelf kiest en de coating niet door een professional laat aanbrengen. Als je de keuze maakt voor een van de vloerpakketten, ben je zelfs nog voordeliger uit. Bij het bestellen van een pakket kun je al gauw meer dan 10% extra besparen bij het zelf aanbrengen van de coating. Overigens bieden we de gelegenheid om voor een speciale antislipcoating te kiezen, die we eveneens in het assortiment hebben.

 

Vloercoating mengen

Vloercoating bestaat in de meeste gevallen uit 2 componenten: het basismateriaal en de verharder. Deze twee kunnen niet in één verpakking worden geleverd, omdat ze een chemische reactie met elkaar aangaan waardoor de vloercoating hard wordt. Dat is ook de reden waarom een gecoate vloer zo’n harde toplaag vormt: die beschermt de vloer tegen krassen en beschadigingen. Maar het betekent ook dat je de vloercoating eerst moet mengen voordat je hem kunt gebruiken. En dat moet met grote zorgvuldigheid gebeuren, voor een optimaal resultaat.

De ruimte afplakken

Wanneer je vloercoating mengt, zorg dan eerst dat de ruimte waar je dat doet – bij voorkeur een andere ruimte dan de ruime waar je de vloer gaat coaten - gereed is. Het is belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om te mengen en dat de vloer en andere kwetsbare oppervlakken zijn afgeplakt. Je kunt dit doen met afplaktape en een stucloper of afdekzeil. Zorg ook dat je de verschillende componenten niet door elkaar haalt tijdens het mengen. Dit bereik je door de blikken met basismateriaal allemaal bij elkaar aan één kant van de mengplek te zetten en de blikken met verharder allemaal aan de andere kant.

 

Kleine hoeveelheden

Vloercoating mengen kun je het beste in kleine hoeveelheden doen, vanwege de eerder genoemde chemische reactie. Als je grote hoeveelheden tegelijk gaat mengen, bestaat de kans dat de vloercoating al hard wordt voordat je hem op de vloer aanbrengt.

Gebruik altijd een mengstaaf

Vloercoating mengen kan bovendien niet met de hand, omdat je dan niet zorgvuldig en op de juiste snelheid kunt mengen. Om vloercoating te mengen kun je beter een verfmengstaaf gebruiken. Deze is te bestellen bij Epoxywinkel.nl. Plaats de verfmengstaaf op een boormachine en zet die op de laagste stand voor het beste resultaat.

Aan de slag

Na de voorbereiding ga je de vloercoating mengen. Roer daarvoor eerst de verpakking met het basismateriaal goed op. Voeg daarna de volledige inhoud van de verpakking met de verharder toe. Voeg je meer of minder verharder toe, dan zijn de twee componenten niet meer in de juiste verhouding, en dat is nadelig voor het eindresultaat. Na het toevoegen van de verharder ga je de vloercoating mengen. Doe dit twee minuten lang en ga daarbij zorgvuldig en gelijkmatig te werk. Giet na het mengen de vloercoating over in een emmer en ga direct aan de slag met het aanbrengen ervan, om de verwerkingstijd zo lang mogelijk te houden.

Benodigdheden voor een vloercoating

Vloercoating systeem

Voorbereiding ondergrond

  • Schuurmachine of haakse slijper met diamantkom
  • Bouwstofzuiger
  • Tape

Aanbrengen van de primer en vloercoating

Optioneel

  • Als je in een grote ruimte een vloercoating aan wil brengen, kun je dit het best verdelen met een vloertrekker.
  • Met spijkerschoenen kun je over de vloercoating lopen. Deze laten een minimale afdruk achter.

We adviseren om de vloercoating met 2 personen aan te brengen.

Droogtijd van een vloercoating

Doorharding:

Temperatuur Licht Belastbaar Volledig belastbaar
15°C 3 dagen 10 dagen
20°C 2 dagen 7 dagen

Vloercoating kosten

Benieuwd naar de kosten van een vloercoating? Bij Epoxywinkel.nl vind je een vloercoating van een hoge kwaliteit voor de allerlaagste prijs. Als je voor ons kant-en-klare vloercoatingpakket kiest, profiteer je bovendien van een voordelige stapelkorting.

Vloercoating prijs vanaf €6,65 per m²

De prijs van een vloercoating verschilt per toepassing. Waar je ook voor kiest, Epoxywinkel garandeert de laagste prijs voor de hoogste kwaliteit.

Kies voor ons handige en voordelige alles-in-pakket. Je hebt al een vloercoating voor slechts €6,65 per vierkante meter.

Merken vloercoating

Bespaar op dure arbeidskosten en ga zelf aan de slag met het leggen van een vloercoating. Bij Epoxywinkel kun je kiezen uit verschillende kwalitatieve merken: een vloercoating van Arturo, Remmers of een van ons eigen merk.

Vloercoating van Arturo

Vloercoating van Remmers

Remmers, opgericht in 1949, is een specialist op het gebied van houtverf, houtlak en industriële lakken. In ons assortiment vind je onder andere hoogwaardige vloercoatings in vijf verschillende kleuren.

Remmers BS 3000 SG: een watergedragen vloercoating, zijdeglans. Leverbaar in vijf verschillende kleuren: basaltgrijs, steengrijs, lichtgrijs, zilvergrijs en kiezelgrijs.

Goedkope vloercoating van Epoxywinkel.nl

Als je kiest voor een vloercoating van Epoxywinkel.nl, ben je verzekerd van topkwaliteit voor de allerlaagste prijs. Wij fabriceren onze materialen namelijk in onze eigen fabriek.

Vloercoating Toepassingen

Vloercoating garage

Een garagevloer moet tegen een stootje kunnen. Gelukkig is er een simpele en goedkope oplossing: ga voor vloercoating. Vloercoating voorziet de vloer van een strakke, stevige en egale bovenlaag. Je garagevloer ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook beschermd tegen sporen van autobanden en vloeistoffen zoals olie en benzine. Daarnaast maakt het je vloer slijt-, kras- en stootvast.

Voordelen van een vloercoating in de garage

✔ Keuze uit verschillende kleuren ✔ Hoge kwaliteit garagevloercoating✔ Maak je vloer extra veilig met een antislip coating✔ Makkelijk zelf aan te brengen

Vloercoating als winkelvloer

Hoewel de meeste klanten waarschijnlijk niet al te lang stilstaan bij het uiterlijk van een winkelvloer, weet je als ondernemer natuurlijk dat de vloer de basis vormt voor de uitstraling van je winkel. Je klanten zullen het namelijk onbewust wel degelijk opmerken als de vloer versleten of beschadigd is. En dat heeft invloed op hun koopgedrag. Met een vloercoating kun je de winkelvloer voorzien van een mooie, duurzame en onderhoudsvriendelijke toplaag.

Winkelvloer in elke mogelijke kleur

Een vloercoating op de winkelvloer aanbrengen is een heel betaalbare manier om het uiterlijk van de vloer drastisch te verbeteren. Je kunt met een vloercoating de winkelvloer zelfs omtoveren van een saaie vloer naar een heuse designvloer. Maar ook als je geen designvloer ambieert, is een coatingvloer ideaal om de winkelruimte een prettige uitstraling en sfeer te geven. Dat komt doordat coatingvloeren in vrijwel elke denkbare kleur of kleurencombinatie verkrijgbaar zijn.

Bestel coating voor je winkel online

In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om de vloercoating eenvoudig aan te brengen. Natuurlijk de vloercoating zelf, maar ook hulpgereedschappen, reparatiemiddelen, topcoatings en antislipmiddelen. Zie je door de bomen het bos niet meer, maak dan gebruik van het stappenplan om te bepalen welke producten je precies nodig hebt.

 

Vloercoating voor een industriële vloer

Er is geen vloer die intensiever wordt belast dan een industriële vloer. Niet alleen krijgt de vloer in een industriële omgeving te maken met belasting door zwaar materieel en machines, er wordt vaak ook gewerkt met chemicaliën, zuren, oliën en grote temperatuurverschillen. Een vloercoating voor een industriële vloer moet daar dus tegen kunnen.

Zelf vloercoating op een industriële vloer aanbrengen

Veel mensen denken bij een vloercoating voor een industriële vloer direct aan dure producten die alleen kunnen worden aangebracht door ervaren professionals. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn: kies je voor een industriële vloercoating van Epoxywinkel.nl, dan kun je die ook zelf aanbrengen. Gewoon met roller en kwast.

Voorbereiding ondervloer

Natuurlijk is het voor het zelf aanbrengen van een vloercoating op een industriële vloer wel zaak dat je de vloer eerst goed voorbereidt. Een industriële vloercoating kan je vloer namelijk alleen goed beschermen bij een optimale hechting, en daarvoor is een vlakke en gladde ondervloer nodig die vrij is van oude vloercoatinglagen of 1-component vloerverf. Is de industriële vloer niet geheel vlak en glad, dan kan een primer of hechtlaag uitkomst bieden.

Welke vloercoating heb ik nodig?

Als de vloer eenmaal op de juiste wijze is voorbereid, kun je zonder problemen de vloercoating aanbrengen op elke industriële vloer. Je kunt het beste kiezen voor een epoxy vloercoating, die is speciaal ontwikkeld voor gebruik in industriële omgevingen. Denk daarbij aan fabriekshallen, maar ook aan loodsen, magazijnen, garages en andere ruimten waar de vloer een ijzersterke beschermingslaag nodig heeft.

Een optimaal resultaat

De vloercoating op de industriële vloer aanbrengen is zoals gezegd niet moeilijk, maar voor een optimaal resultaat kun je het beste in meerdere dunne lagen werken en de vloer goed laten drogen en uitharden. Werk de vloer eventueel af met een antisliplaag om hem onder alle omstandigheden veilig beloopbaar te maken.

Voordelen vloercoating industriële vloer

Breng de vloercoating voor de industriële vloer op de juiste manier aan, zodat je na afronding van de klus een beschermlaag op je vloer hebt die bestand is tegen zware belasting en die chemisch resistent en slijtbestendig is. Bovendien is een vloercoating zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het schoon en netjes houden van de vloer. En mocht de vloercoating toch beschadigen, dan kun je de beschadiging simpelweg herstellen door de beschadigde plek te voorzien van een nieuw laagje vloercoating. Dan blijft de industriële vloer nog langer mooi en beschermd. En dat scheelt zowel in de kosten als in het werk!

vloercoating verdelen met een roller

Vloercoating in de woonkamer

Vloercoating zie je steeds meer terug in het particuliere gebruik, niet alleen bij garages maar ook in de woonkamer. Het is ideaal om je bestaande vloer te vernieuwen of een beschermlaag te geven. Als je je woonkamervloer een nieuwe uitstraling wil geven of je bestaande vloer beschermen tegen krassen en slijtage, is vloercoating een goede keus.

Woonkamervloer vernieuwen

Voor een volledig nieuwe vloer kies je voor vloercoating met een kleur die bepalend is voor je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een frisse uitstraling met een witte of lichtgrijze ondergrond. Ook donkergrijs of een aardetint geeft een mooi effect in combinatie met een industriële inrichting. Met vloercoating zorg je voor een dunne, sterke beschermlaag en heb je het effect van een gietvloer in je woonkamer. Er ontstaat een strakke vloer die eenvoudig te onderhouden is.

Bescherm de ondergrond met vloercoating

Heb je een bijzondere vloer die je juist wil behouden en beschermen? Dan is transparante vloercoating ideaal. Een betonnen vloer met een stoere uitstraling maak je leefbaar door een naadloze en waterdichte coating aan te brengen.

Glans of mat: kies zelf de uitstraling

Bij het aanbrengen van vloercoating in de woonkamer heb je misschien al een idee van het soort vloer of de kleur. Als je gaat werken met een coating, zal je ook een keuze moeten maken tussen een glanzende of matte afwerking. Wat past het beste bij de inrichting die je voor ogen hebt? Voor een moderne designwoning kan een glanzende vloer goed werken. Een meer klassieke woning heeft juist een wat minder opvallende vloer nodig, waarbij mat een betere match is.

Wanneer je woonkamervloer coaten?

Als je de ondergrond bescherming wilt bieden is het coaten van je vloer een goed idee. Ondanks dat de vloercoating maar een dunne laag vormt, geeft de toplaag toch een naadloze, hygiënische en stevige vloer. Het is wel belangrijk om een vlakke en egale ondergrond te hebben voor je vloercoating aanbrengt.

Kleuren voor de woonkamer

Vloercoating voor industriële toepassingen zijn vaak grijs, een kleur die in sommige woningen ook mooi kan staan. Bij het kiezen van een kleur voor de woonkamervloer, kan je met vloercoating alle kanten op. Maar wat past eigenlijk het beste? Dit hangt helemaal af van je woonstijl.

Welke woonstijl voor vloercoating

Uiteindelijk zal de vloer volledig naadloos zijn, dus het is wel een heel andere uitstraling dan de nerven van een houten vloer of de voegen van een tegelvloer. Het egale vlak van een strakke vloer zorgt voor ruimte, ongeacht welke kleur je kiest. Denk er wel aan dat het bij je meubels past en dat de vloer de achtergrond vormt. Om het vlak te breken kan je natuurlijk een vloerkleed neerleggen, maar het is wel verstandig om vooraf te bedenken of je elke dag je stralend witte vloer wilt poetsen als je bijvoorbeeld een hond hebt.

Populaire vloerkleur in de woonkamer

Voor de woonkamer wordt vaak gekozen voor een neutrale kleur. Lichtgrijs en donkergrijs zijn populair. Ook blauw en zandkleuren zijn heel geschikt, omdat deze kleuren niet te bepalend zijn voor de sfeer van de kamer. Als je een heel specifieke kleur wil kan dat ook, dus je kan de woonkamer volledig naar je eigen smaak maken.

 

Vloercoating kleuren

Bij Epoxywinkel krijgen we regelmatig de vraag welke vloercoating kleuren we kunnen leveren. Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig: vrijwel elke kleur die je wilt hebben. Er zijn namelijk evenveel vloercoating kleuren als er RAL-kleuren zijn.

RAL-kleuren

Wanneer je voor een van de vele beschikbare vloercoating kleuren kiest, dan kun je het beste het RAL-systeem aanhouden, dat doen wij namelijk ook. Het RAL-systeem is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland en is een manier om wereldwijd kleuren te kunnen communiceren. Je kent waarschijnlijk de verfkleurenwaaiers uit de bouwmarkt wel. Bij elke kleur staat een nummer, dat nummer is de RAL-codering.

Vloercoating kleuren in een kleurenwaaier

Om een keuze te maken uit de vele vloercoating kleuren is het handig om met een kleurenwaaier te werken. Die vind je, zoals aangegeven, bij de bouwmarkt. Informeer wel of de kleurenwaaier die je bouwmarkt gebruikt ook daadwerkelijk volgens het RAL-systeem is opgesteld. Er zijn namelijk meerdere kleurcoderingssystemen.

Online kleur uitkiezen

De RAL-kleuren vind je ook onze website. Houd er echter rekening mee dat de kleuren daar kunnen afwijken van de officiële RAL-kleuren. Dat heeft te maken met de kleurinstellingen van je monitor, niet met de kleuren. Wil je zeker weten dat je de juiste kleur bij ons bestelt, vraag een van onze medewerkers dan om een kleurenwaaier toe te sturen. Op die manier kun je de gewenste kleur in verschillende lichtomstandigheden beoordelen voordat je een definitieve keuze maakt.

Vragen? Bel met onze experts

Heb je nog vragen over het aanbrengen van een vloercoating? Onze experts hebben jarenlange ervaring en helpen je graag verder. Tijdens kantooruren zijn wij telefonisch te bereiken. Kijk ook eens bij de rest van onze webshop. Epoxywinkel verkoopt naast vloercoatings ook: epoxy giethars, lijmen en pu gietvloeren

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is vloercoating en wat zijn de voordelen?

Vloercoating is een beschermende laag die over een bestaande vloer wordt aangebracht om deze duurzamer, onderhoudsvriendelijker en vaak ook slijtvaster te maken. Dit maakt het een uitstekende keuze voor ruimtes zoals garages, keukens en werkplaatsen.

Kan ik vloercoating zelf aanbrengen, of heb ik een professional nodig?

Ja, veel vloercoatings zijn ontworpen voor doe-het-zelf-gebruik en kunnen zelf worden aangebracht met de juiste voorbereiding en zorgvuldigheid. Het is wel belangrijk om de instructies te volgen voor het beste resultaat.

Welke vloercoating is geschikt voor mijn garage of werkplaats?

Voor garages en werkplaatsen is een epoxyvloercoating ideaal, omdat deze bestand is tegen zware belasting, chemicaliën en slijtage. Epoxycoating biedt een harde, duurzame afwerking die geschikt is voor intensief gebruik.

Hoeveel lagen vloercoating heb ik nodig?

Over het algemeen is één laag voldoende voor normale woonruimtes. Voor ruimtes die veel belasting ondergaan, zoals garages of werkplaatsen, wordt aanbevolen om twee tot drie lagen aan te brengen voor extra bescherming en slijtvastheid.

Hoe lang duurt het voordat de vloercoating volledig is uitgehard?

De droogtijd kan variëren, maar de meeste vloercoatings hebben 24 tot 48 uur nodig om te drogen en enkele dagen om volledig uit te harden. Het is aan te raden om de ruimte pas na een week zwaar te belasten.

Is vloercoating geschikt voor vloeren met vloerverwarming?

Ja, veel vloercoatings zijn geschikt voor vloeren met vloerverwarming, maar het is belangrijk om te controleren of de gekozen coating hiervoor geschikt is. PU-coatings werken bijvoorbeeld goed op vloeren met vloerverwarming vanwege hun elastische eigenschappen.

Hoe onderhoud ik een vloer met vloercoating?

Hoeveel vloercoating heb ik nodig voor mijn project?

De benodigde hoeveelheid hangt af van het vloeroppervlak en het aantal lagen dat je wilt aanbrengen. Een richtlijn is ongeveer 0,2 tot 0,3 kg per m² per laag. Gebruik een calculator of tabel om de benodigde hoeveelheid coating nauwkeurig te berekenen op basis van jouw ruimte.

loader
Bezig met laden...